Stickz

Stickz brengt buitenspelen binnen! Stickz zijn takken van kunststof waarmee jonge kinderen op een fysieke en fantasierijke manier kunnen spelen in het ziekenhuis. Bewegen en spelen is belangrijk omdat kinderen zich daardoor fitter en vrolijker voelen, juist als ze even in het ziekenhuis liggen. Daarnaast helpt fysiek spelen bij het ontwikkelen van hun coördinatie, waar ze later in hun leven profijt van hebben.

Stickz in een bouwsel
Bouwen met Stickz
Fysieke inspanning met Stickz
Samen spelen met Stickz

Stickz lijken op gewone takken in het bos waarmee eindeloos op verschillende manieren mee gespeeld kan worden. Hutten bouwen, zwaardvechten, blaadjes vegen of simpelweg een mooie tak mee naar huis nemen. Stickz brengt buitenspelen binnen! Doordat Stickz natuurlijke vormen combineert met mechanische vormen, zoals de ringvormige uiteindes, prikkelt Stickz de fantasie en kun je er op verschillende manieren mee spelen.

Vele Stickz bij elkaar maakt het kinderen mogelijk samen fysiek te spelen. Zwaardere Stickz en lichtere Stickz roepen een ander fysiek spel op: een landschap van verschillende Stickz zou je kunnen sturen in het type spel dat ontstaat. Ieder kind zou bijvoorbeeld één van de Stickz mee kunnen nemen naar zijn of haar kamer. Zo vormen Stickz een brug naar de gemeenschappelijke ruimtes waar het kind de volgende dag weer gemotiveerd naartoe kan gaan. Het onderzoek richt zich op hoe kinderen en ouders met StickZ gaan spelen, en hoe StickZ nuttig ingezet kan worden in het ziekenhuis.