Track Me & Chase Me

Track Me en Chase Me zijn twee onderdelen van een speelomgeving die kinderen uitdaagt tot een fysieke manier van spelen en gebruikt kan worden tijdens fysiotherapie. De blokken kunnen op verschillende en fantasierijke manieren gebruikt worden, en laten kinderen meebouwen aan hun eigen speelomgeving. Door hun verschillende vormen en maten lokken ze verschillende bewegingen uit die kinderen helpen bij hun fysieke ontwikkeling.

Track Me
Bouw je eigen speelomgeving met Track Me
Gebruik Track Me als parcours
Chase Me
Bouw een toren met Chase Me
Nieuwsgierig naar de lichtjes van Chase Me

De grote Track Me blokken kunnen gebruikt worden om onderdoor te kruipen, overheen te klimmen of op te balanceren. Kinderen kunnen ze gemakkelijk verplaatsen en zo een rol geven aan hun spel. De blokken kunnen bijvoorbeeld worden neergezet in een vrije speelomgeving of als een klein parcours. De kleinere Chase Me blokken hebben een onregelmatige vorm en een lens die kort op kan lichten. Zo daagt Chase Me kinderen uit om ze zo snel mogelijk aan te tikken of er een toren mee te bouwen.

De twee onderdelen vormen samen een speelomgeving waarin fysieke ontwikkeling centraal staat. Tijdens het gebruik van Track Me trainen kinderen vooral hun grove motorische vaardigheden, terwijl Chase Me zich meer richt op de fijne motorische skills en snelheid. Door hun veelzijdige vormen zijn de blokken interessant voor kinderen van verschillende leeftijden en kunnen fysiotherapeuten ze inzetten tijdens verschillende oefeningen. De blokken kunnen gebruikt worden tijdens vrij spel en trainingen, en de manier waarop de blokken worden neergezet bepaald de moeilijkheidsgraad.