Moov

Moov staat voor het spelen zoals dat ook in de natuur kan. Moov is een interactieve boom die reageert op de beweging van kinderen. De stam, de takken en de ballonvormige uiteinden van de takken bewegen mee met de beweging van het kind. Kinderen kunnen door deze simpele interactie zelf improviseren en spelletjes verzinnen.

Het kind speelt met Moov
Moov reageert op het kind
Moov

De natuurlijke vormen van Moov stimuleren de fantasie van kinderen. De bewegingen van de boom hangen af van de bewegingen van het kind. Wanneer een kind bijvoorbeeld een soepele beweging maakt met haar armen zal de boom enkel de ballonnen en takken bewegen. Als kinderen echter heel actief en wild bewegen, zullen ze de gehele boom in beweging brengen.
Moov streeft ernaar om kinderen zich sterk te laten voelen en hen controle te geven. Ze kunnen Moov in hun fantasie opnemen en de baas van hun eigen spel zijn. Op deze manier kunnen kinderen ook hun emoties uiten en terug zien in de bewegingen van de boom. Omdat Moov niet precies nadoet wat het kind doet, blijft het spel onvoorspelbaar en dus ook spannend.