AscoltaMe

AscoltaMe is een slim communicatiemiddel, dat familieleden helpt met elkaar te praten over moeilijke dingen. Als een gezin geconfronteerd wordt met kanker, kan dat lastige gevoelens oproepen waar je soms moeilijk over kunt praten; bijvoorbeeld uit schaamte of omdat je bang bent hoe iemand reageert. Met AscoltaMe kun je je gevoelens uiten zonder dat direct tegen een ander te hoeven zeggen. AscoltaMe, maakt moeilijke gesprekken makkelijker!

Op de bank met AscoltaMe
Je kan een bericht achterlaten bij AscoltaMe
Het bericht blijft 'hangen' in de slang
Papa of mama ziet dat er een bericht is achtergelaten
Mama of papa luistert naar wat er in het kind omgaat

AscoltaMe werkt als volgt. Door op het knopje te drukken, kun je aan de ene kant een berichtje opnemen. Het berichtje verschijnt als licht aan het ene uiteinde van het object en vloeit dan door de draad tot in het midden. Het licht blijft in het draad vastzitten totdat iemand het berichtje afluistert door op het knopje aan het andere uiteinde te drukken. Als het berichtje beluisterd is, is het licht ook verdwenen en kan iemand weer iets nieuws inspreken.

Als een alledaags product in huis, bijvoorbeeld op de bank of op de eettafel, helpt AscoltaMe bij het delen van gevoelens met anderen. De link naar de ‘twee ijzeren blikjes met het touwtje’ geeft een intuïtieve herkenning van de functie van het product en het licht dient als trigger om berichten te willen beluisteren. Het product is ontworpen om indirecte communicatie te stimuleren. Het onderzoek richt zich op hoe een dergelijk product door gezinnen gebruikt gaat worden.