Fizzy

Fizzy nodigt uit om te bewegen en te spelen door het ziekenhuis. Hij reageert op de mensen om hem heen, door weg te rollen, te schudden of te knorren. Het liefst gaat hij op pad door het ziekenhuis, al heeft hij daar soms wat hulp bij nodig. Als een kind door ziekte erg moe is, dan blijft Fizzy rustig. Maar als hij merkt dat er weer gespeeld kan worden, dan wordt hij sneller en uitdagender!

Spelen met Fizzy in het ziekenhuis
Op avontuur met Fizzy
Fizzy is niet zomaar een bal

Fizzy kan voor kinderen een bal zijn om mee te spelen, maar is ook meer dan dat. Als bal kunnen kinderen er allerlei spelletjes mee verzinnen, maar dan net wat anders als met een normale bal. Maar omdat Fizzy initiatief neemt, kan Fizzy ook gezien worden als een klein speelkameraadje die soms verrassend uit de hoek komt. Omdat Fizzy soms de weg een beetje kwijt is niet overal zelf kan komen, kan het kind ook helpen om Fizzy te begeleiden.

Fizzy maakt het mogelijk op een leuke manier in beweging te komen. Doordat Fizzy sneller gaat naarmate een kind zich beter voelt, blijft het uitdagen. Fizzy begint bij het kind in de patientenkamer maar hoopt dat hij wordt gevolgd en geholpen bij het verkennen van het ziekenhuis. Zo komen gezinnen samen met Fizzy ook in aanraking met andere gezinnen en… andere Fizzies!