Brighten

Brighten is een interactief spel waarbij jongere kinderen gebruik kunnen maken van hun infuuspaal en de ziekenhuisgangen. Het spel moedigt aan om te spelenderwijs te bewegen, wat de kinderen helpt zich fitter en vrolijker te voelen. Bovendien is beweging van belang voor de lichamelijke ontwikkeling, welke vaak wordt tegengewerkt door de behandelingen van de ziekte.

Brighten in de ziekenhuisgangen
Het handvat met zaklamp
Spelen in het ziekenhuis
Het kind probeert Brighten uit

Wanneer een kind met zijn infuuspaal de ziekenhuiskamer uit loopt, springt er in de hal een lichtje aan in de vorm van een wild dier. Het kind kan het dier vangen met een zaklampje dat in het handvat van de infuuspaal zit. Doordat het dier zich continu verplaatst, wordt het kind gestimuleerd te volgen dus te bewegen. In het lampje kan het kind zijn verzamelde dieren met zich meedragen en deze trots aan zijn ouders laten zien op een smartphone of tablet.

Een ziekenhuisomgeving biedt zelden stimulans om te bewegen. De beperkte fysieke mogelijkheden van kinderen, onhandige en onaantrekkelijke infuuspalen en de saaie lege gangen maken spelen hierin mee. Brighten maakt het voor kinderen leuker om door de ziekenhuisgangen te bewegen. Een speels handvat zorgt ervoor dat kinderen de infuuspaal met gemak voort kunnen duwen en trekken. Met het zaklampje kan het kind deelnemen aan een leuk en uitdagend spel.