Beaky

Door middel van Beaky kunnen kinderen, met hulp van de ouders, thuis bloed afnemen en testen. Voordat een kind een nieuwe chemotherapie krijgt, worden de bloedwaardes gecontroleerd in het ziekenhuis. Hiervoor zijn normaal gesproken nare handelingen nodig, zoals vingerprikjes. Beaky biedt een eenvoudig en vrijwel pijnloos alternatief op de plek waar het kind zich het meest vertrouwd en veilig voelt: thuis.

Video over Beaky
Gemakkelijker een bloedtest doen met Beaky
Alle handelingen van een bloedtest in één met Beaky
Beaky

Bij veel bloedafname- en bloedtestmiddelen zijn losse apparaten, naaldjes en test-strips nodig die vele handelingen met zich mee brengen. Beaky combineert al deze onderdelen in één product. Door middel van een stem wordt het kind door de stappen van bloedprikken heen geleid. De stem van Beaky vertelt hoe je de test schijf, die lijkt op een CD, moet plaasten en hoe je de vingerprik zorgvuldig uitvoert. Vervolgens vertelt Beaky hoe het bloeddruppeltje op de juiste manier op een zachte strook aangebracht kan worden. Nu kan de bloedtest uitgevoerd worden. Dat doet Beaky helemaal zelf. Er kan zelfs 6 keer getest worden zonder de test schijf nog maar één keer te hoeven vervangen.

Beaky wordt thuis gebruikt wat veel reizen en wachten in het ziekenhuis voorkomt. Door de kindvriendelijke en speelse uitstraling voelen kinderen zich direct aangetrokken tot Beaky. Bovendien maken de verlichting en een ingesproken stem het doorlopen van de stappen prettiger. Vanaf nu blijven we thuis.